Smoothie

 
Smoothies är så gott! Tillsammans med ett par kokta ägg och en halv avokado blir det en mättande och god frukost. Jag har aldrig använt recept när jag gör smoothies, jag höftar varje gång. Just den här blev alldeles fantastiskt god!
 
Jag använde
1 banan (gillar när de är gulgula i skalet, inte såna som är på väg att bli bruna)
½ dl frusna blåbär
½ dl frusna hallon
1 - 1,5 dl kokosmjölk
0,5 dl iskallt vatten
5 cashewnötter
1 nypa vaniljpulver
1 färsk urkärnad dadel
 
Perfekt med en sådan smoothie direkt efter träningen också!
 
 
 På tal om träning så fick jag faktiskt till ett 55-minuterspass igår. Jag och äldste sonen G tog en runda på närmsta elljuspåret (5 km). Vi började med powerwalk och efter ett par kilometer började vi intervalljogga ca 200 m och gick ca 50 m. Så höll vi på i en dryg kilometer. Resten powerwalk. Det kändes helt okej i fingret. Man har ju puls i fingrarna och har man skadat fingertoppen så kan det bulta/trycka på rejält innan såret är slutet. Kände inte alls mycket av det igår och jag stämde av med min läkare att den typen av träning är helt okej och det är det. Så lycklig! Nu hoppas jag kunna komma igång med lite morgonpromenader/jogg under nästa vecka. Ska bara bli mer morgonpigg. 
 
Och på tal om morgonpigg så har vi infört en nygammal regel hemma hos oss. Vi stänger av TV:n i sovrummet senast kl 22 och sedan får man läsa en stund (inte använda dator/mobil/iPad), men kl 22:30 ska det vara släckt och tyst. Vi släckte kl 22:20 igår och jag måste ha somnat direkt och har sovit hur gott som helst hela natten. Trots det var jag inte superpigg i morse när klockan ringde. Snoozade en bra stund, men skillnaden är att när jag väl kommit upp så känner jag mig pigg(are). Målet för nästa vecka får bli att komma upp tidigare och få till en morgonpromenad. Någon eller flera gånger. Nästa vecka alltså 😃