Renskavsgryta med blomkål och rårörda lingon

 
 Ingredienser (4 port)
 
Till grytan
1 paket renskav, 240 g
100 g kantareller
1 paket bacon
1 gul lök
1 msk timjan
1 msk dijonsenap
3 dl kokosmjölk (eller grädde om man inte är stricty paleo)
4 mortlade enbär
2-3 msk tahini (eller vanlig soja om man inte är stricty paleo)
Havssalt
Svartpeppar
 
Till moset
1 blomkålshuvud
Smör (inte helt paleo, men ghee går säkert bra - dock har jag aldrig provat själv så osäker på om det är gott...)
Havssalt
Vitpeppar
 
Till lingonen
2 dl lingon
2 msk honung
 
Gör så här
 
Grytan
1. Hacka löken och stek i kokosolja/smör tillsammans med de mortlade torkade enbären.
2. Tillsätt renskav, klippt bacon och kantareller. Krydda med salt, svartpeppar, timjan och dijonsenap.
3. Häll över kokosmjölk och tahini eller soja och låt puttra en stund. Kokosmjölken tjocknar om man låter grytan puttra en längre stund.
 
Blomkålsmos
1. Koka upp blomkål, koka till buketterna är mjuka
2. Mixa med en klick smör och kryddor
 
Rårörda lingon
1. Koka under omrörning ihop lingon och honung