Scones med pumpafrön

På väg hem från jobbet blev jag vansinnigt sugen på paleoscones. Jag åt en lite skral lunch och hann inte riktigt fylla på under eftermiddagen. Väl hemma svängde jag ihop en dubbel sats av scones. Testade att blanda i 2 msk pumpakärnor (till dubbel sats) och det blev väldigt gott!
 
Baka gärna dubbel sats - de färdiga sconesen går att frysa in!
1

Spagetti Bolognaise i CrockPoten

Söndagar brukar vara mina fixardagar i köket. Det är då jag försöker laga de flesta av kommande veckas matlådor. Samtidigt som sötpotatissoppan puttrade på spisen passade jag på att ladda min långkokare med lök, vitlök, köttfärs från gräsbetande djur, krossade tomater och en massa kryddor. Fem timmar senare och med en ljuvlig doft i hela lägenheten avnjöts köttfärsåsen till middag. 
 
Känns så skönt att ha matlådor i frysen/kylen. Man sparar både pengaroch tid och det känns skönt att veta vad maten jag äter innehåller.

Soppa på sötpotatis

Inspirerad av en vän gjorde jag idag sötpotatissoppa av min morots- och kokossoppa. Jag bytte bara ut morötterna till samma mängd sötpotatis och istället för kycklingbuljong använde jag fiskbuljong. Tillsammans med färsk dill och en näve kräftstjärtar smakade det gott och värmde, denna kalla, blöta söndag.
 
Och just det; när jag gör fröknäcke blir det ibland "spill" i burken. Jag har sparat det i en liten skål för jag tycker det känns onödigt att slänga bort och nu passade jag på att testa att lägga lite "fröknäcksspill" på soppan och det var G-O-T-T!!!
Soppa på sötpotatis