Långkok på rostasfilé

Ingredienser
400-500 g rostasfilé
1 röd lök
1 röd paprika
3 dl krämig kokosmjölk
2 tsk dijonsenap
1 köttbuljongtärning
Salt
Svartpeppar
 
Gör så här
1. Putsa filén och skär i tärningar
2. Hacka löken
3. Tärna paprikan
4. Lägg lök och paprika i botten på CrockPoten och sedan köttet ovanpå
5. Mät upp kokosmjölken i en bunke och vispa ner dijonsenap samt salt och svartpeppar tillsammans med köttbuljongtärningen
6. Häll kokosmjölksblandningen över löken, paprikan och köttet i grytan
7. Låt CrockPoten gå på låg värme i 7 timmar
 
Jag hade aldrig använt kokosmjölk i långkok tidigare, och ej heller sett det i något recept. Det blev jättebra och kokosmjölken tjocknade såpass att barnen trodde det var gräddsås när vi åt grytan. För övrigt smakad den alldeles ljuvligt gott. Vid långkok kommer verkligen alla smaker fram på ett unikt sätt.
 
Bon appetit!
Långkok på rostasfilé