Dag 18

Idag hoppade jag in och körde en spinningklass för en kollega som är bortrest. Det var inte många som letade sig ner till den kalla källarlokalen, vilket är ganska förståeligt när det är högsommarvärme och strålande sol. Men de som var där fick sig en duvning, vi körde 22 intervaller på blandade pulsnivåer. Deltagarna såg så rosiga och söta ut efteråt.
 
Har varit kass på morgonträning senaste tiden och det måste det bli ändring på. Jag älskar att köra tidiga powerwalks i skogen så här års, så det gäller att passa på innan det blir snö! Förutom morgonträning behöver jag också göra två av de återstående tester som coachen har gett mig i uppdrag att göra. Ena testen är att göra så många burpees som möjligt under 3 minuter och den andra är 3 RFT (rounds for time): 20 thrusters 20 kg, 15 kb-swingar 16 kg, 10 burpees och 400 m C2 (rodd). Tre rundor alltså, med en 4 minuters vila mellan varje runda. Ser fram emot den med skräckblandad förtjusning. Kanske kan jag göra en eller båda i helgen. Burpees-testet är ju bara att köra. Kanske imorgon efter mitt styrkepass? :-o
 
Kosten har varit OK idag också; åt thaikyckling med blomkålsmos till lunch. Efter spinningen var jag inte särskilt hungrig så förutom en energibar så fick jag i mig två paleoscones med mandelsmör och skivad banan, mer orkade jag inte.
 
Återigen har jag känslan av att det inte händer så mycket i kroppen (förutom av styrketräningen). Jag vill ju så gärna droppa några kilo i vikt till Lidingö Tjejlopp, men min kropp verkar inte vilja göra sig av med så mycket som jag hade önskat. Det har visserligen bara gått 2,5 vecka och jag styrketränar ju, men jag har nog förväntat mig lite mer. Meeen, som man säger "keep calm and trust the process".
 
Längtar till morgondagens styrketräning - så jäkla kul att lyfta lite skrot! #dagsattblistark
Paleoutmaning
1
Tobias

Jag skulle verkligen rekommendera dig att köpa en kalipermätare. Den hjälper dig att se skillnader i kroppsfettet, även när vågen står stilla. Det kan vara rätt demoraliserande att vikten inte rör sig men när det kan förklaras med att musklerna växer samtidigt som fettet försvinner, så är det ju istället riktigt motiverande!

Svar: Alltså, jag har både kaliper och en Tanita (fettvåg), men jag vill hellre gå på känsla och undvika att hamna i "mäta-och-väga-sig-träsket". I trust the process... :o)
Lotti