Paleoscones

 
Det här är något av det godaste jag vet att äta till frukost. Gärna på helgen och gärna med en kopp Vanilla Chai-te från Pukka. Receptet kommer initialt från min paleo-guru och tillika f.d kollega, Åsa Söderberg a.k.a Fyscoachen. Hon har inspirerat mig enormt mycket i och med sin underbara bok "Paleo - naturlig mat & livsstil".
 
Ingredienser (3-4 st)
1 banan
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 tsk fiberhusk (bakpulver går bra)
1 krm havssalt
 
Jag brukar blanda i någon form av nötter eller frön, beroende på vad jag känner för och har hemma. Valnötter och/eller solrosfrön är gott. Sist blandade jag ner ca 1 msk riven kokos också. 
 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°
2. Mosa bananen med en gaffel och tillsätt övriga ingredienser
3. Klicka med en matsked ut små scones på bakplåtspapper, efterforma dem gärna med händerna (för höjdens skull)
4. Grädda i ugnen, ca 8-10 min (beroende på ugn, jag måste ha mina inne i ca 17-18 min för att få den där gyllenbruna färgen)
 
Jag äter mina scones med mandelsmör och skivad banan. gott!
Paleoscones