Morots- och kokossoppa (4 port)

 
Ingredienser
600 gram morötter
2 gula lökar
1 bit röd chili (jag gillar starkt så brukar ta en halv chili)
1-2 vitlöksklyftor
1 kycklingbuljongtärning (Kung Markatta eller annan ekologisk)
1/2 grönsaksbuljongtärning (Kung Markatta eller annan ekologisk)
6 dl vatten
1 burk kokosmjölk, 400-500 ml (Santa Marias krämiga är helt utan E-nr)
1 bit ingefära efter smak
Saften av en 1/2 citron
Kallpressad (virgin) olivolja att steka i
 
Gör så här
1. Skala och hacka lök och vitlök
2. Skala morötterna och skär dem i slantar
3. Finhacka chilin
4. Värm olivoljan och fräs lök, vitlök och chili i någon minut
5. Tillsätt morötterna och låt steka någon minut till
6. Tillsätt vatten och buljong, låt koka i ca 10 minuter
7. Tillsätt sedan kokosmjölk och ingefära samt pressad citron och låt koka upp
8. Ta av kastrullen från spisen och mixa med stavmixer.
9. Smaka av med salt och peppar och garnera gärna med färsk koriander och/eller pumpakärnor
 
Det går jättebra att frysa in soppan. Smaklig måltid!
Morots- och kokossoppa