Banankaka

Vad gör man när man har ett gäng såna här bananer i fruktskålen? Banankaka, såklart!
 
Ingredienser
6 ägg
2 msk honung (Renée Voltaire - say no more)
4 msk smält kokosolja (+ lite till att smörja formen med)
1,2 dl kokosmjöl
2 tsk bakpulver (Renée Voltaire again)
1 tsk vaniljpulver
½ tsk kanel
2 mogna bananer
1 krm havs- eller himalayasalt
kokosflingor (till formen)
 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°
2. Vispa ägg och honung pösigt
3. Smält kokosoljan och rör ner i smeten (spara lite till formen)
4. Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner i smeten
5. Mosa bananerna och rör ner i smeten
6. Smörj/pensla formen med smält kokosolja och strö i kokosflingorna (så som man brukar göra med ströbröd)
7. Häll smeten i formen och sätt in i ugnen i ca 45-55 min (återigen; beror helt och hållet på ugnen - kolla med potatissticka)
Jag åt en bit banankaka till frukost i morse, tillsammans med mandelsmör och bananskivor. Hur gott som helst!
Banankaka
2
Hannah S.

Ser jättegott ut, måste verkligen pröva den nån dag! :D

Svar: Ja, gör det - så himla gott och så himla enkelt! :-)
Lotti

Karin

Åh... jag som har alla ingredienser hemma...

Svar: Blev det nån banankaka? :-)
Lotti